Met een groep vrienden nog even naar het Zeeuwse strand. Vooraan staan bij je favoriete artiest. Op de dam liggen met een biertje en lekker eten. Een rondje in het reuzenrad en met een cocktail in de hand kijken naar de zonsondergang.
Op Concert at SEA is inmiddels meer te beleven dan op een gewoon muziekfestival. Er gebeurt er elk jaar wel iets bijzonders, zowel op het podium als ervoor. Er rijden, lopen en vliegen straattheateracts over het terrein en er is een uitgebreid assortiment aan eten en drinken met aandacht voor al het lekkers dat Zeeland te bieden heeft.
“We zijn erg trots op wat we de afgelopen jaren op de Brouwersdam hebben neergezet”, vertelt Paskal Jakobsen. “We hebben al heel wat geweldige artiesten mogen ontvangen op ons podium. De absolute Nederlandse topacts zoals Kensington, Anouk, Guus Meeuwis, Broederliefde, Marco Borsato, Ilse DeLange en Kane. Ook onze goede vrienden van Counting Crows en buitenlandse gasten als Sting, Nile Rodgers & CHIC, George Ezra, Alanis Morissette, Lenny Kravitz, Faithless, Passenger, Gavin James, Tom Odell, Bastille, LIVE, Maria Mena, K’s Choice en Tom Chaplin (Keane) kwamen spelen.”
Concert at SEA wordt door de bezoekers geroemd om de gezellige en ontspannen sfeer op het festivalterrein. Dat heeft volgens Jakobsen niet alleen met de fantastische locatie van het festival te maken.
“Een paar jaar geleden leek het ons leuk om van Concert at SEA een driedaags festival te maken. Dat is heel goed uitgepakt en het festival is echt een bestemming geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om lekker een paar dagen in Zeeland te blijven. Ze komen eerder of blijven wat langer en slapen op een camping of boeken het bungalowarrangement. De sfeer op het terrein is er ook naar, heel relaxed, iedereen staat heel erg open om leuke dingen te beleven en heeft het gevoel op vakantie te zijn.”
Concert at SEA is elk jaar op zoek naar nieuwe manieren om het milieu te respecteren. Zo worden bekers ingezameld en gerecycled, zijn shirts klimaatneutraal gefabriceerd en is het eten en drinken – naast heel erg lekker – veelal biologisch! Alle CO2-uitstoot die de bezoekers en organisatie produceren wordt achteraf gecompenseerd via het eigen Umoja Klimaat en Ontwikkelingsfonds van BLØF waarmee inmiddels meerdere projecten in Nepal en Bhutan zijn gerealiseerd.